Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik pachnący latem"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Składniki
Ciasto: jajka umyj i oddziel białka od żółtek. Ser utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj masło, esencję, mąkę i migdały, a następnie żółtka. Ubij kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą serową. Na koniec dodaj pianę z białek. Masę wyłóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Mus: porzeczki zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier żelujący i zwykły. Rozmieszaj i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Chłodnym musem posmaruj wierzch i boki ciasta. Porzeczki do dekoracji wymieszaj z kilkoma łyżkami musu i rozłóż na wierzchu ciasta. Całość ozdób płatkami migdałów.Źródło: Naj