Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik nowojorski z borówkami"
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 13
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 51
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 198
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 251
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 13
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 51
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 198
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 251
Składniki
Twaróg zmiel trzykrotnie. Ser przełóż do malaksera. Dodaj jajka, cukier puder oraz jogurt, mąkę ziemniaczaną i olejek waniliowy. zmiksuj. Mieszaj je tylko do momentu połączenia, żeby nie napowietrzać zbytnio masy, bo sernik opadnie.
Masę serową rozprowadź równomiernie na spodzie blachy posmarowanej tłuszczem. Blachę wstaw do większego naczynia z wodą. Całość wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz w gorącej kąpieli wodnej 60-70 minut. Przestudź w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.
Potem sernik odstaw w chłodne miejsce, by całkowicie wystygł. Dżem lekko podgrzej, rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp borówkami. Przed podaniem ciasto potnij na kwadratowe porcje i udekoruj, np. miętą.
ok. 90 min, 1 porcja zawiera ok. 180 kcal, ok. 1,90 zł za porcjęŹródło: Tina