Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik! Klasycznie pieczony bez żadnej przykrywki na wierzchu. Jedynie górną warstwę stanowi ścięta śmietanka widoczna po oziębieniu ciasta. Jedyny aromat, jaki w nim poczujemy to delikatny smak cytryny, lekki, "nieopanowujący" smaku. Polecam!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
RĘCZNIE: masło roztopić. Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub malakserem i wymieszać z masłem. Wylepić dno i boki (do połowy wysokości) tortownicy (22 cm). Ser zmielić dwukrotnie. Dodać do niego pozostałe składniki masy serowej i zmiksować (nie długo!). Wylać na spód, zakryć tortownicę folią aluminiową, piec około 105-120 minut w 180 stopniach. Mój piekł się 1h i 50 minut.
THERMOMIX: do naczynia miksującego włożyć ciasteczka rozdrobnić (7 sek., obr.:5). Dodać roztopione masło i wymieszać (10 sek., obr.: 4). Wylepić dno i boki (do połowy wysokości) tortownicy (22 cm). Do naczynia włożyć ser i zemleć (20 sek., obr.: 6). Dodać pozostałe składniki masy serowej i zmiksować (40 sek., obr.: 6). Wylać na spód, zakryć tortownicę folią aluminiową, piec około 105-120 minut w 180 stopniach. Mój piekł się 1h i 50 minut.
[przepis z mojewypieki.blox.pl, zmodyfikowany]