Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy Sernik jaki jadlam Zapraszam na przepis
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Składniki
Tortownica 24 cm
Herbatniki mielimy na pył, dodajemy roztopione masło łączymy i wysypujemy na tortownicę i ugniatamy. Odkładamy do lodówki. Składniki na masę serową blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki.
Piekarnik rozgrzewamy na 180° , na blachę wylewamy ok 2-3cm wrzącej wody, tortownicę ustawiamy na półce nad wodą i pieczemy ok 10minut w 180° , następnie 90minut w 120° , po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik w środku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.
Przygotowujemy masę na wierzch. W kąpieli wodnej rozpuszczamy kajmak i śmietankę. Wylewamy na sernik. Sernik trzymamy w lodówce