Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy można uznać za rozpoczęty :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Herbatniki rozkruszyć i utrzeć z masłem i roztopioną białą czekoladą. Tortownicę (22cm) wyłożyć pergaminem, nanieść masę herbatnikową, ugnieść i wstawić do schłodzenia do lodówki. Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, posiekaną czekoladą deserową, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Masę serową ułożyć w tortownicy. Na wierzch ułożyć owoce i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce