Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno z serem i jogurtem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Mąkę i kakao przesiej. Białka ubij. Dodaj cukier i, miksując, po 1 żółtku. Wsyp mąkę, wlej olej, wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy, piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudź. Cukier puder przesiej. Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj cukier, porcjami dodawaj twaróg, jogurt, żelatynę, zmiksuj. Masę wylej na wystudzony spód, ułóż biszkopty, zalej galaretką, schładzaj 2 godziny w lodówce.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień