Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na zimno z orzechami"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 41
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 41
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 73
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem, wyłóż na dno tortownicy. Orzechy posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Delikatnie zmiksuj twaróg, śmietanę, przesiany cukier, wlewaj powoli żelatynę.
Masę wylej na spód, wyrównaj powierzchnię, posyp orzechami. Schładzaj w lodówce minimum godzinę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień