Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik z galaretką, z lekko miętową nutką
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do schłodzenia.
Na dno foremki wykładamy herbatniki. Możemy je lekko nasączyć.
Zaparzamy herbatkę miętową. Schładzamy. Do serka dodajemy łyżkę herbaty miętowej, jedną galaretkę i dobrze mieszamy.
Tężejącą masą serową zalewamy herbatniki. Odstawiamy do stężenia. Gdy masa serowa dobrze nam stężeje na górę wylewamy zieloną galaretkę i ponownie odstawiamy aż sernik nam całkowicie stężeje.