Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
BISZKOPT Białka ubijamy na sztywno,dodajmy cukier miksując,potem żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę,proszek kakao i delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni. Studzimy.
MASA SEROWA (ser powinien być w temp pokojowej) Do garnka wlewamy mleko,dodajemy cukier waniliowy,cukier oraz żelatyne. Zagotowujemy. Studzimy. Zimny płyn wlewamy do sera i miksujemy na najwyższych obrotach. Jeśli masa jest rzadka dajemy ją na chwilę do lodówki aby trochę zgęstniała,wykładamy ją do tortownicy na biszkopt,wstawiamy do lodówki by się stężała.
MASA JOGURTOWA Truskawki blendujemy na gładką masę,dodajemy do nich jogurt i cukier-miksujemy.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy,studzimy,dodajemy do masy miksując. Wylewamy na stężały sernik. Wkładamy do lodówki na noc.
I gotowe :) Sernik jest wspaniały,polecam gorąco ps Truskawki można zastąpić innymi owocami np malinami czy jagodami Polecam i życzę smacznego :)