Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny sernik na zimno. Sernik z pysznymi słodkimi malinami oraz lekko kwaskową galaretką. Wyszedł bardzo smaczny i szybko został skonsumowany.
garnek, tortownica, garnuszek, łyżka,
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 671
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16760
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 671
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16760
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Składniki
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu z tym że mniej wody o 1/4 szkl. Malinki oczyścić. Tortownice o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć i spiąć obręcz następnie poukładać biszkopty. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, mieszając aż do rozpuszczenia żelatyny dodać mleko i dokładanie wymieszać. Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym dodać garść rodzynek i razem wymieszać. Na spód z biszkoptów wyłożyć ser, wyrównać powierzchnię rozłożyć oczyszczone maliny i wstawić sernik do lodówki na około 40 minut. Sernik wyjąc z lodówki i rozlać po powierzchni ciasta lekko tężejąca galaretkę. Ciasto włożyć ponownie do lodówki, do całkowitego stężenia. Smacznego.