Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Twaróg zmielić lub kupić gotowy do ciast (ja jestem za tą drugą wersją:)) Do twarogu dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Przygotować galaretkę - 2 opakowania na jedną porcję wody. Może być galaretka cytrynowa, ale to już zależy od gustu, można sobie dobierać wedle uznania smaki galaretek.
Tak przygotowaną galaretkę wlewamy do masy twarogowej i mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Przygotowujemy drugi smak galaretki, wedle przepisu na opakowaniu (choć ja zazwyczaj daję odrobinę mniej wody). Na masie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. I znowu wstawiamy do lodówki.