Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 482
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 482
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Wafelki dokładnie pokruszyć i wsypać na wysmarowanej masłem formy.Jedną galaretę rozpuścić w szklance wrzątku,ostudzić. Kiedy zacznie gęstnieć,wylać na wafelki. Wstawić do lodówki ,by stężała.
Twarożek ucierać z cukrem,wbijając po jednym żółtku.Delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek i połową drugiej galaretki(rozpuszczonej w szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy moreli).Na spód z wafelków wyłożyć pokrojone w cząstki morele(kilka zostawić) i masę serową.Wierzch udekorować odłożonymi morelami.Zalać galaretką. Smacznego !