Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na zimno"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1282
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12723
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1282
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12723
Składniki
Trzy banany obrać, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Galaretki przygotować oddzielnie wg przepisu na opakowaniu, używając połowę wody.
Śmietanę ubić, porcjami dodawać ser. 1/3 masy wymieszać z bananami, kajmakiem i 2/3 rozpuszczonej żelatyny, rozłożyć w tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej biszkoptami, schładzać godzinę.
Do czerwonej galaretki dodać resztę żelatyny, wystudzić, zmiksować z pozostałym serem i cukrem pudrem, wyłożyć na masę bananowo-kajmakową, wstawić do lodówki na godzinę.
Wierzch sernika udekorować talarkami pozostałych bananów, zalać tężejącą zieloną galaretką. Deser wstawić do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny.
ok. 30 min plus chłodzenie.Źródło: Twoje Imperium