Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13986
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13986
Składniki
Tłuszcz, 1 szkl. cukru, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno blachy. Zostawić trochę ciasta do starcia na wierzch masy.
Białka ubić, dodać 1 szkl. cukru i cukier waniliowy. Pianę połączyć ze śmietaną. Wsypać budyń i wymieszać. Całość wyłożyć na ciasto. Na tarce zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok. 40-50 min. w temp. 180 st.