Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to sernik na kruchym spodzie z polewą czekoladową oraz płatkami migdałów. Przepis prosty ale smaczny, sernik w mig znika z talerza.
miska, mikser, łopatka silikonowa lub łyżka, naczynie do ubicia białek, papier do pieczenia, blaszka,
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 20
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 20
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto , ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą. Większą wkładamy na 30 minut do lodówki, a mniejszą do zamrażarki. Masa serowa; Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Dodajemy mielony twaróg, budyń waniliowy I miksujemy do połączenia składników. Na koniec masę serową delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z białek. Większą częścią ciasta wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozsmarowujemy masę serową, na masę serową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu ciasto udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i oprószyć płatkami migdałów.
Na masę serową ścieramy na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Sernik po upieczeniu.
Gotowe udekorowane ciasto w przekroju.