Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszny sernik przygotowany na cieście kruchym
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolitą masę w trakcie wyrabiania dodać jeszcze dwie łyżki mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Po przygotowaniu wstawić ciasto do lodówki
Przygotować masę serową, do miski wbić jajka wsypać cukier i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać resztę składników bez wiórek i zmiksować na jednolitą masę
Jak już wszystko przygotowane na dno blaszki 33/23 wyłożonej papierem ułożyć większą część ciasta ponakłuwać go i wylać na to cały twaróg a na twaróg posypać wiórki i wyłożyć resztę ciasta
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 minut i piec 60 minut do ładnego zarumienienia wierzchu, na dno piekarnika wstawić miskę z wodą. Po upieczeniu ostudzić i udekorować dowolnie