Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Masło stopić i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem i żółtkami. Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawać mąsło. Połączyć z mąką i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodawać po łyżce do masy serowej, wymieszać. Białka na ciasto ubić z cikrem. Dodać roztrzepane żółtka. Obydwa rodzaje mąki wymieszac z kakao, proszkiem do pieczenia i dołączyc do białek z cukrem i żółtkami. Ciasto wyłożyć do natłuszconej prostokątnej formy. Na wierzch wylać mase serową i posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w temperaturze 180 st.C Wyjąć z piekarnika dopiero wtedy, gdy ciasto całkowicie wystygnie.