Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na jogurcie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: zagnieć na gładkie ciasto. Owiń folią spożywczą, włóż do zamrażalnika.
Masa: twaróg, cukier puder, jogurt naturalny, mleko, olej, jajka, cukier waniliowy i budynie zmiksuj na jed nolitą masę. Białka ubij z cukrem. Delikatnie połącz z masą serową.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno zetrzyj na tarce schłodzone ciasto. Wlej masę serową, wyrównaj. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 170°C. Sernik ostudź. Posmaruj lekko podgrzaną masą krówkową, posyp sezamem.
<strong>Zmieniłam nieco skład tradycyjnego sernika. Wszyscy są zachwyceni. Przepis przysłała Anna Zych z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie