Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję dla moich bliskich sernik na cieście z dodatkiem świeżych malin. Sernik bardzo smaczny i prosty w wykonaniu, a ze sernik to nr. 1 w mojej rodzinie to szybko znikł ze stołu.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 277
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 277
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 258
Składniki
Zimne masło posiekać nożem z mąką cukrem pudrem oraz odrobiną proszku do pieczenia. Dodać jajko i zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce około 30 minut. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować lekko tłuszczem i wylepić schłodzonym ciastem. Nakłuć widelcem. Masa serowa; Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa , włożyć do miski. Do sera dodać utarte żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, oraz budyń wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem. Na przygotowane ciasto rozłożyć masę serową. Na ser ułożyć świeże malinki , wcisnąć je lekko w masę. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Rada; Po upieczeniu jeszcze ciepły sernik objechać dookoła nożem, wtedy sernik nam się nie zapadnie do środku , góra sernika będzie równa.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu.