Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bosko wygląda i tak samo smakuje. Zachwyci gości
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
Tortownicę smarujemy masłem, układany arkusz filo i znowu smarujemy masłem. Tak postępujemy do momentu kiedy zostaną 2 arkusze. Smarujemy spod pasta pistacjowa, posypujemy połowa pokruszonych pistacji. Układamy pozostałe płaty filo smarując masłem, boki odcinamy i układamy na spód. Pieczemy 20 w 180 stopniach góra-dół. Twaróg, jajka, śmietankę, budyń, cukier i ekstrakt łączymy razem. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy 50min w 180 stopniach. Zostawiamy do ostudzenia na cała noc. Pozostała pastę rozpuszczamy i wylewamy na wierzch ciasta. Posypujemy pozostałymi pistacjami