Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy na biszkoptach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Białka ubij na sztywno. Masło stop, ostudź. Ser, cukier, żółtka, masło i mąkę ziemniaczaną zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj pianę, delikatnie połącz. Dno tortownicy o śr. 20 cm wyłóż biszkoptami. Rozsmaruj masę serową, wyrównaj.
Piecz 70 min w 160°C. Ostudź. Czekoladę stop, polej sernik, posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie