Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i mięciutki sernik na chrupiącym spodzie z ciastek cantuccinni z kawałkami migdałów. Pychotka :)
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3551
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14909
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3551
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14909
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26-28cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka pokruszyć blenderem, dodać siekane migdały. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Wyłożyć na spód tortownicy i wyrównać powierzchnię. Odstawić.
W misce wymieszać twaróg, mleczko kokosowe, jajka, cukier i budyń. Mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe i połowę migdałów w płatkach. Wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika i piec ok. godziny. Po upieczeniu zostawić na chwilę w wyłączonym piekarniku z otwartmi drzwiczkami, potem wyjąć i ostudzić, a następnie wstawić do lodówki.
Resztę migdałów uprażyć na patelni bez tłuszczu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Stopniowo smarować nią brzegi sernika i przyklejać płatki migdałowe. Smacznego :)