Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik migdałowo-czekoladowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Masło rozpuść. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i masą ciasteczkową. Czekoladę mleczną i 3/4 gorzkiej posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i migdałowym, dodaj żelatynę.
Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp czekoladę, 3/4 płatków migdałowych, wymieszaj. Masę wylej na spód, wyrównaj. Udekoruj startą czekoladą i płatkami migdałowymi.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień