Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik marmurkowy z malinami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Ciastem wylep dno oraz boki torto wnicy. Piecz ok. 10 min w temp. 160°C.
40 dag malin zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Do 1 szklanki zimnej wody wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do musu malinowego, wsyp cukier wanilinowy, podgrzewaj aż lekko zgęstnieje. Kilka łyżek musu odłóż. Do margaryny dodaj oba cukry, utrzyj mikserem. Dodawaj po jednym jajku oraz twaróg i proszek budyniowy.
Na podpieczony spód wylej masę serową, a na nią mus malinowy. Następnie masę serową oraz mus, wymieszaj widelcem. Piecz 45-50 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj kleksami bitej śmietany, odłożonym musem i malinami.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 580 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie