Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik marmurek"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1170
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1170
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód tortownicy, ponakłuwaj gęsto widelcem i wstaw do piekarnika. Podpiekaj 12-15 min w temperaturze 180 st. Ostudź.
Ser zmiel trzykrotnie, zmiksuj razem ze śmietaną. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy razem z cukrem, utrzyj. Na koniec dodaj ubite na sztywno białka. Powstałą masę serową podziel na dwie części.
Do jednej części dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj starannie. Drugą część zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą.
Obydwie masy wlewaj na przemian na podpieczony spód, delikatnie przemieszaj widelcem. Formę wstaw do piekarnika. Piecz około 60 min w 160 st.
Czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety