Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy. Mango podbija smak.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 675
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 675
Składniki
Spód Herbatniki mielimy, masło rozpuszczamy z czekolada. Mieszamy masło, czekoladę oraz herbatniki. Wykładany spód tortownicy 26cm. Wkładamy do lodówki.
Ser miksujemy ze śmietanka. Dodajemy pulpę z mango, miksujemy. Na koniec dodajemy mascarpone oraz kilka kropel ekstraktu waniliowego.
Żelatynę zalewany woda. Odstawiamy aż napęcznieje, następnie podgrzewany do rozpuszczenia. Dodajemy 2 łyżki masy sernikowej i mieszamy. Dodajemy na naszej masy i miksujemy.
Nasza masę wykładamy na spod. Na wierzch dajemy kilka łyżek pulpy i wykałaczka robimy szlaczki.
Wkładamy do lodówki na cała noc.