Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek na zimno z sera z wiaderka ,na podwieczorek ;)
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Na dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkopty. ½ wiaderka sera miksujemy razem z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na biszkopty ,układamy 100 g malin na sernik ,lekko je wciskając ,odstawiamy do lodówki ,do stężenia. 500 g malin gotujemy z cukrem ,przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę ,studzimy ,wylewamy na masę serową. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Resztę sera mieszamy z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na galaretkę malinową. Na wierzch układamy 100 g malin ,lekko je wciskając. Odstawiamy do lodówki ,do zestalenia. Galaretkę cytrynową rozrabiamy w mniejszej ilości ( niż jest na opakowaniu) wody ,studzimy i wylewamy na ser. Ponownie wkładamy do lodówki ,do stężenia.