Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik makowy z kruszonką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Ciasto: margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj 2 żółtka i jedno jajko, mąkę z proszkiem i makiem. Białka ubij, połącz z ciastem. Ułóż w formie.
Masa: masło stop. Żółtka utrzyj z cuk rem. Miksując, dodawaj stopniowo ostudzone masło, twaróg, mąkę z budyniem. Dodaj ubite białka, połącz. Masę wyłóż na ciasto. Piecz 30 min w 180°C.
kruszonki zagnieć. Sernik posmaruj dżemem, posyp kruszonką. Piecz 20-30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie