Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik limonkowy"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj je i wyklej nim spód i boki tortownicy. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Żółtka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj zmielony twaróg, masło i skórkę otartą z cytryny. Całość wymieszaj z mąką i pianą ubitą z białek.
Rozsmaruj masę na cieście i piecz godzinę w 180°C.
Gotowy sernik udekoruj plasterkami limonki oraz miętą, po czym zalej tężejącą galaretką i schłodź w lodówce.Źródło: Kurier TV