Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest delikatny i wilgotny, a do tego dietetyczny!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z wanilii wydrążamy ziarenka. Ser, żółtka, rozkruszony słodzik, skrobię i wanilię miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze 160-180 stopni. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku! Dekoracja: foremka w kształcie gwiazdki i kakao :)