Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem pudrem, dodaj schłodzone masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podziel na pół i włóż do zamrażalnika na godzinę.
Żółtka oddziel od białek. Następnie żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, na ciasto wyłóż masę serową a na wierzch zetrzyj drugą część ciasta.
Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.