Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy z lekką bezą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia 10 dag wiórków, jajko i 20 dag masła. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Zawiń w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą masła, 1/2 szkl. cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj ser, budyń i pozostałe wiórki. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Rozsmaruj masę serową. Białka ubij z resztą cukru. Wyłóż na wierzch sernika. Piecz go godzinę w 175 st. Ciasto udekoruj np. cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina