Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała improwizacja...ale całkiem smaczna;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Bitą śmietanę ubić z schłodzonym mlekiem kokosowym, dodać cukier puder, aromat migdałowy oraz ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wiórka zmielić w młynku na proszek, dodać do masy serowej i wymieszać. Tężejącą żelatynę powoli wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Formę (większa keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty jeden obok drugiego. Następnie rozprowadzamy na biszkoptach 1/2 masy serowo-kokosowej. Na masie równo rozsypujemy żurawinę na której układamy biszkopty. Biszkopty przykrywamy resztą masy. Wierz ciasta możemy posypać startymi na tarce biszkoptami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 5 godzin.