Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem masy kajmakowej (u mnie o smaku adwokata) na spodzie z ciastek owsianych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Tortownicę (26cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić. Ciastka pokruszyć bardzo drobno blenderem i wymieszać z ciepłym masłem. Wyłożyc dno tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy.
Twaróg wymieszać z 300g masy kajmakowej, jajkami, cukrem i budyniem. Wylać na przygotowany spód. Wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec w kąpieli wodnej ok. 60 minut. Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki piekarnika, a następnie po 10-15 minutach wyjąć sernik i całkowicie go ostudzić. Wstawić do lodówki.
Pozostałą masę kajmakową podgrzać i ozdobić nią wierzch sernika. Śmietanę ubić na sztywno dodając usztywniacz. Wyciskać ozdobne kleksy na brzegu ciasta. Smacznego :)