Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik babci Stefci jest najlepszy.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 118
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 118
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Składniki
Wykonanie kruchego ciasta: Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem i ugnieść ciasto. Jedną trzecią ciasta kruchego odłożyć i zamrozić. Pozostałe ciasto kruche wyłożyć do przygotowanej formy. Wykonanie masy serowej: Jogurty delikatnie zmiksować z wiórkami kokosowym, budyniami, aromatem(kilka kropel) i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać delikatnie z masą serową. Ciasto na blasze posmarować konfiturą, wyłożyć gotową masę serową, a górę posypać starty zamrożonym ciastem. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu przykryć ściereczką i podawać na drugi dzień.