Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik jabłkowo-makowy"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Mak zalej wrzątkiem. Masło utrzyj dodaj cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, na końcu ubite białka. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaj twaróg, kaszę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Podziel na dwie części. Jabłka zetrzyj na tarce. Mak osącz, dodaj do części masy i wymieszaj z jabłkami. Na spód wyłóż masę serową, na nią masę makowo- jabłkową. Piecz godzinę w temp. 180°C. Udekoruj jabłkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień