Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy sernik przygotowany na herbatnikach to alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie tego ciasta zajmuje około 25 min
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło z cukrem.Nie doprowadzamy do wrzenia tylko do rozpuszczenia się masła.Do ciepłego masła dodajemy ser i jajka i mieszamy aby nie było grudek.Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera.Całość mieszamy na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki.Na herbatniki wykładamy połowę gorącej masy serowej i układamy drugą warstwę herbatników. Następnie wykładamy resztę masy serowej i przykrywamy trzecią warstwą herbatników.Odkładamy. Teraz czas na przygotowanie polewy. W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy mleko w proszku,cukier i kakao i zwykłe mleko.Mieszamy do rozpuszczenia się składników.Gorącą polewę wylewamy na ciasto.Zostawiamy do ostygnięcia.Przestudzone ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.Można dowolnie przyozdobić lub zostawić samą polewę. SMACZNEGO!!!