Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto na niedzielę. Zrobi wrażenie na domownikach i gościach. Polecam.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 107
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 463
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 107
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 463
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13509
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, olej i extrakt waniliowy. Utrzeć mikserem tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do foremki.
Twaróg zmielić dwa razy. Chyba, że mamy z wiaderka, wtedy nie trzeba mielić. Dodać do niego puree z dyni, jajka, cukier i budyń. Wszystko wymieszać na jednolitą, gładką masę. Wyłożyć po łyżce na ciasto. Rozsmarować całość. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z rozpuszczonej białej czekolady i mleka.