Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny sernik czekoladowy na zimno
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka i roztopione masło. Masę rozprowadzamy na dnie tortownicy o średnicy 23 cm Pieczemy 10 minut w temperaturze 175 stopni, a następnie studzimy. (jeżeli nie chcemy nie musimy podpiekać , ciastka będą mniej chrupiące). Żelatynę rozpuszczamy z zimnej wodzie, gdy będzie napęczniała rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. Serek miksujemy, następnie dodajemy powoli czekoladę. Cały czas miksując, niewielkim strumieniem, wlewamy ostudzoną żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno. Śmietankę dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie łączymy, aby sernik był jak najbardziej puszysty. Na spód z ciastek delikatnie przekładamy masę serową. Czekoladowy sernik na zimno, dekorujemy według uznania.