Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik czekoladowy na herbatnikach"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładga z Brzegów
Herbatniki posiekaj z kakao. Dodaj stopione masło, wymieszaj. Ułóż w tortownicy (śr. 18 cm). Masa: twaróg zmiel, utrzyj z mascarpone i śmietaną. Zmiksuj z jajkami. Czekoladę i masło stop osobno, ostudź.
Dodaj do masy, wsyp kakao i cukier puder. Dokładnie wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz 80 min w 180°C. Ostudź. Polewa: czekoladę stop ze śmietaną. Wylej na tacę, ostudź. Masło czekoladowe podgrzej, polej sernik. Udekoruj czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie