Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik czekoladowo-waniliowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do ucieranej masy. Dosyp proszek budyniowy, kaszkę i proszek do pieczenia. Domieszaj twaróg. Białka ubij. Pianę z białek połącz z masą serową. Rozdziel ją. Do jednej połowy domieszaj kakao.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Na przemian nałóż do niej jasną i ciemną masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz około 90 minut. Po około 60 minutach przykryj sernik kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch zbytnio nie przyrumienił się. Ew. wystudzony sernik oprósz przesianym kakao.
12 porcji 25 min 1 godz. i 30 minŹródło: Naj