Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały na nadchodzące Święta polecam taki serniczek!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
Ciasto: Z mąki, śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek, margaryny wyrabiamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Jedną część jasną i z kakao chłodzimy w lodówce.
Ser: Ser mielimy dwa razy i ucieramy z cukrem, śmietaną, budyniem w proszku, mąką, proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy. Dzielimy na dwie części. Ułożenie: Ciasto jasne- ser- ciasto ciemne starte na tarce o dużych oczkach- ser- ciasto białe starte na tarce Pieczemy w 180-200 stopni do 60 minut w formie 25/36.