Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z ciastek, puszysta masa serowa oraz polewa ze śliwek.
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9084
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 33
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9084
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 33
Składniki
Ciastka kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem i kakao. Formujemy spód formy (24) i podpiekamy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Cytrynę dobrze myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach i wyciskamy z niej sok.
Twaróg, słodzik/cukier, rozpuszczone masło, mąkę ziemniaczaną miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy cytrynę i krótko miksujemy.
Na ostudzony spód wylewamy masę serową. Pieczemy 1 godz w 170 stopniach.
Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem na 10 minut, aby zmiękły. Kroimy drobno w kostkę i miksujemy z jogurtem ( masa będzie dość gęsta). Rozprowadzamy po ostudzonym serniku i chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.