Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę zagnieść z masłem, cukrem, surowym jajkiem i przetartymi żółtkami. Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić i ubić energicznie do połączenia składników. Wykonanie masy serowej: Twaróg utrzeć z jajkami, cukrem, śmietaną i cynamonem. Przelać na ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po przestudzeniu polać przygotowaną polewą i ozdobić dowolnie.