Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo smaczny puszysty sernik.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 386
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 386
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe części. Jedną część rozłożyć na blaszce a drugą schować do zamrażalki.
Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy drobno pokroić i wymieszać z masą serową. Masę wyłożyć na ciasto. Z białek ubić sztywną pianę a później dodać cukier - dalej ubijać, aż piana zgęstnieje. Wyłożyć na warstwę serową - brzoskwiniową, rozsmarować. Na pianę równomiernie zetrzeć na grubej tarce zamrożone ciasto.
Piec 40 - 45 min w temp. 180-200 'C