Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik brzoskwiniowy na czekoladowym spodzie"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
Spód: posiekaj i wyrób. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Białka ubij na pianę. Brzoskwinie zmiksuj. Żółtka zmiksuj z cukrem, zmniejsz obroty i dodaj porcjami ser. Wlej masło, wsyp budyń, proszek, dodaj brzoskwinie, zmiksuj, na koniec dodaj pianę białek i wymieszaj łyżką.
Blaszkę ok. 25x36 cm wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż ciasto, piecz 15-20 min w 180°C. Wyłóż na nie masę serową. Piecz ok. 50 min w 180°C (jeśli brązowieje, nakryj folią alum.). Ostudź, lekko zetnij wierzch. Pokryj galaretką.Źródło: Świat kobiety