Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik bezowy"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Masa serowa: ser zmiel. Białka ubij z solą. Żółtka utrzyj z cukrami. Ucierając, dodawaj masło, a nas tępnie po łyżce sera. Mąkę i proszek przesiej do masy, zmiksuj. Dodaj ubitą pianę, delikatnie połącz. Masą napełnij tortownicę. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Beza: białka ubij z solą i cukrem pudrem. Wsyp wiórki kokosowe, połącz. Bezę rozsmaruj na serniku. Piecz jeszcze ok. 20 min w 150°C.
Święta bez tego sernika... to żadne święta! Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.Źródło: Chwila dla Ciebie