Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki bez spodu pamiętam z dzieciństwa. Często taki robiła moja mama i babcia. Ja wolę sernik pieczony na spodzie, ale u mnie w domu są zwolennicy sernika pieczonego bez spodu, więc czasem pojawia się u mnie taki serniczek. Smaczny, bardzo szybki w wykonaniu. Polecam. Można dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24013
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24013
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 103
Składniki
W misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki tak, aby nie było grudek z serka mascarpone. Można wymieszać w robocie
Okrągłą tortownicę, max 23 cm ( przy większej sernik będzie niziutki )wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę serową
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut
Po wystudzeniu możemy obsypać cukrem pudrem