Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi jak dobrze pamiętam z jakiejś starej książki.Wprowadzam tylko ciągle jakieś zmiany. W tym serniku nie ma białego cukru.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Banany obrać i zmielić razem z serem przynajmniej dwa razy. Żółtka utrzeć z płynnym miodem i nadal ucierając dodać małymi porcjami ser z bananem. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą serową. Na koniec dodać sok z cytryny ( ja dodałam z 1/3 cytryny). Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Na spód wyłożyć herbatniki. Przełożyć równo masę serową. Piec ok. 50 minut, w temperaturze 180 C zmniejszając do 160 C. 2. Ok 80 g czekolady i 3 łyżki mleka rozpuścić nad parą wodną. Gdy sernik prawie ostygnie wyjmujemy go dopiero z piekarnika i polewamy czekoladą.