Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, wyjątkowo bananowy smak sernika :-) przepis zaczerpnęłam z blogu Mirabelki i postanowiłam się nim z Wami podzielić, bo smakuje naprawdę oryginalnie :-)
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Składniki
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Rozpuścić masło i dodać do mocno rozgniecionych ciasteczek, wymieszać do powstania mokrego piasku, wyłożyć masą spód tortownicy, ugnieść i wstawić na 30 min. do lodówki.
Banany rozgnieść blenderem i dodać do twarogu, jajek, cukru, cukru waniliowego i budyniu w proszku. Zmiksować do połączenia składników. Masę twarogową wylać na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku o temp. 170 stopni ok. 1,5 godz. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ja po wystudzeniu sernik polałam rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. W oryginalnym przepisie na wierzchu była rozprowadzona gotowa masa krówkowa. Smacznego:-)